Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asem-Asem Tahu

Pittige, gestoofde tofu


Ingrediënten:

- 150 gr. tahu
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 1 daun salam
- stukje asem
- 1 theelepel laos
- halve eetlepel ketjap
- olie

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Doe de asem in een kommetje met 4 eetlepels warm water en knijp het goed uit. Snijd de tahu in kleine dobbelsteentjes. Halveer de lomboks, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Fruit de ui, knoflook, lomboks en laos ca. 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water, daun salam, tahu, asemwater en de ketjap bij. Laat het een kwartiertje sudderen. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Asem-Asem Tahu