Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketan Urap

Gestoomde kleefrijstballetjes met kokos


Ingrediënten:

- 1 kg. witte ketan
- 5 dl. water
- 1,5 theelepel zout
- geraspte kokos
- bananenblad

Bereiding:

Was de ketan en laat deze ca. 2 uur in een pan met water staan. Giet de ketan af en laat het goed uitlekken. Meng de ketan in een pan met 5 dl. water en 1 theelepel zout. Kook deze onder regelmatig roeren tot het vocht verdampt en de rijst halfgaar is. Stoom de rijst in een stoompan in ca. 30 min. gaar. Meng de geraspte kokos met de rest van het zout, verpak dit in gewassen bananenblad en zet de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom het ca. 10 min. in een stoompan. Neem ca. 2 theelepels van de ketan, maak hier balletjes van en wentel deze door de geraspte kokos.

Ketan Urap