Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketimun Santen

Gestoofde komkommer in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 2 komkommers
- 3 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel trassi
- 4 dl. santen
- zout
- peper

Bereiding:

Schil de komkommers en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotjes en snijd de lomboks fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de sjalotjes, knoflook en lomboks op laag vuur. Voeg de trassi toe en schep het geheel door. Giet de santen er bij en laat het aan de kook komen. Roer dit een paar keer door. Zodra het kookt het vuur laag zetten en laat het ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de komkommers toe en breng het weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de komkommer zacht en de saus ingedikt is. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Ketimun Santen