Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketjapsaus Dua

Saus op basis van kokosmelk met kruiden en ketjap


Ingrediënten:

- 20 gr. santen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 theelepels zout
- 2 kemirienoten
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels gula djawa
- citroensap

Bereiding:

Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maal ze fijn. De ui en knoflook snipperen en samen met de overige kruiden fruiten in de olie tot het geurt. Dan de ketjap, suiker, asemwater, enkele druppels citroensap en de santen toevoegen. Onder voortdurend roeren het mengsel laten inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.

Ketjapsaus Dua