Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ketjapsaus Dua
Saus op basis van kokosmelk met kruiden en ketjap
Ingrediënten:
- 20 gr. santen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 2 theelepels zout
- 2 kemirienoten
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels gula djawa
- citroensap
Bereiding:
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maal ze fijn. De ui en knoflook snipperen en samen met de overige kruiden fruiten in de olie tot het geurt. Dan de ketjap, suiker, asemwater, enkele druppels citroensap en de santen toevoegen. Onder voortdurend roeren het mengsel laten inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.
Ketjapsaus Dua