Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klepon

Groene kleefrijstballetjes gevuld met Javaanse suiker

Klepon | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. ketanmeel
- 75 gr. geraspte kokos
- 1,5 schijfje gula djawa
- 1 theelepel kapur sirih
- enkele druppels pandanpasta
- zout

Bereiding:

Stoom de geraspte kokos met wat zout voor ca. 15 min. Spreid de gestoomde kokos uit op een bord. Meng in een kom het ketanmeel met wat zout, kapur sirih, pandanpasta en een scheut(je) water. Kneed hiervan een soepel en glad deeg. Vorm van het deeg kleine balletjes en druk er een holletje in. Als je merkt dat de randjes gaan scheuren, voeg dan ietsje meer water toe (paar druppels water maken al een verschil!) en als het te soepel is, dan iets meer meel toevoegen. Vul de holletjes met wat gula djawa, maak de bolletjes weer dicht en rol ze even door je handen. Kook de balletjes in een grote pan met zacht kokend water tot ze komen boven drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water, laat ze kort uitlekken en rol ze door de gestoomde kokos.

Klepon