Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Klepon Dua

Groene kleefrijstballetjes gevuld met Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 250 gr. ketanmeel
- 150 gr. geraspte kokos
- 25 ml. santen
- gula djawa
- 1 theelepel pandanpasta
- zout

Bereiding:

Maak de kokos met wat zout en water nat en stoom het voor ca. 15 min., leg het op een bord als het gaar is. Zet een grote pan water op het vuur dat voortdurend kookt. Roer de pandanpasta door de santen, tot je een mooie groene kleur krijgt. De gula djawa in kleine stukjes snijden. Kneed het meel met de santen en zout tot een soepel deeg dat niet meer aan je vingers kleeft.

Vorm van het deeg een balletje, prik er met je vinger een holte in en vul dat met een stukje gula djawa. Maak het gaatje goed dicht. Doe de balletjes in het kokende water. Als ze boven komen drijven laat ze dan nog 2 min. door koken om de gula djawa goed te laten smelten. Rol ze door de gestoomde kokos.

Klepon Dua