Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Akar Kelapa

Gefrituurde koekjes in de vorm van kokosboomwortels


Ingrediënten:

- 275 gr. ketanmeel
- 150 gr. witte basterdsuiker
- 50 gr. tapiocameel
- 50 gr. margarine
- 25 gr. melkpoeder
- 40 ml. water
- 4 eieren
- kwart theelepel zout
- kwart theelepel vanillepoeder
- olie om te frituren

Bereiding:

Klop de eieren, suiker, zout en vanillepoeder tot de suiker is opgelost, maar klop het niet schuimig. Zeef het ketanmeel met tapiocameel en melkpoeder. Voeg dit beetje bij beetje bij het eimengsel terwijl je goed roert. Voeg al roerend het water toe tot je een glad beslag hebt. Voeg de margarine toe en roer het geheel tot het zacht is geworden.

Verhit de olie in de wok. Doe het beslag in een spuitzak en gebruik een spuitmondje in de vorm van een ster. Maak in de hete olie sliertjes van ca. 5 cm. lang en frituur de sliertjes goudbruin en gaar. Laat de koekjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.

Kue Akar Kelapa