Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kol Kuning

Rolletjes kool gevuld met gekruid gehakt uit de oven


Ingrediënten:

- 5 dl. bouillon
- 250 gr. rundergehakt
- 4 koolbladeren
- 3 aardappels
- 2 uien
- 1 theelepel trassi
- 1 teen knoflook
- halve theelepel djinten
- zout
- peper
- selderie

Bereiding:

Kook de aardappels. Hak de selderie fijn. De uien fijnsnijden en de knoflook fijnhakken. Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken. Maak een mengsel van het gehakt, aardappels, ui, trassi, knoflook en wat selderie. Kruid het geheel af met zout, peper en djinten. Leg een hoopje van het mengsel op een blad en rol het goed dicht. Doe er een cocktailprikker door dan blijft het zeker vastzitten. Beboter een vuurvaste schaal en leg de rolletjes naast elkaar. Zet de schaal in een voorverwarmde oven of grill. Giet er af en toe wat met ketjap aangemaakte bouillon bij. Na 15 min. kunnen de rolletjes eruit. Serveer bij witte rijst.

Kol Kuning