Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Dua

Zoet/zure groenten en tahu overgoten met een pittige saus


Ingrediënten:

- 200 gr. tauge
- 1 kleine spitskool
- 1 komkommer
- 1 krop sla
- 1 blok tahu
- 2 eieren
- 5 eetlepels geroosterde pinda's
- selderie
- gefruite uitjes
- citroensap
- suiker
- zout
- olie

Voor de saus:

- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel azijn
- 1 kommetje ketjap manis

Bereiding:

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de spitskool fijn en kook het beetgaar met wat zout. Blancheer de tauge even in heet water. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de sla in stukjes. Snijd de tahu in blokjes snijden en frituur ze goudgeel in voldoende olie. Snijd de selderie fijn. Laat de gekookte groenten in een vergiet uitlekken en meng het met de andere groenten. Doe het in een kom en breng het op smaak met wat zout, suiker en citroensap.

Voor de saus de knoflook persen en dit samen met de sambal even fruiten in wat olie. Meng het met ketumbar, suiker, azijn en ketjap en roer het goed door. Schik de asinan op een schaal. Eerst de zoet/zure groenten, dan de tahu en bestrooi het met de pinda's. Giet de saus erover en garneer met de fijngesneden selderie, gefruite uitjes en de ei.

Asinan Dua