Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kombong

Gestoofde, zeer hete vis in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. stevige vis
- 5 daun pandan
- 3 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 7 sjalotten
- 3 dl. dikke santen
- 5 rawits
- 5 rode lomboks
- zout

Bereiding:

Maak de vis schoon en snijd het in moten. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks en rawits fijn en de tomaat in partjes. Verdeel de daun pandan op de bodem van een pan, leg de stukken vis hierop. Bestrooi deze met de sjalotjes, knoflook, lomboks, rawits, tomaat en zout naar smaak. Schenk de santen in de pan. Zet de pan met het deksel schuin erop op een laag vuur, laat alles ca. 30 min. sudderen tot het vocht verdwenen en de vis gaar is.

Kombong