Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Krengsengan Daging

Pittig, gesudderd rundvlees

Krengsengan Daging | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Ria van den Broek


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 5 dl. warm water
- 7 rawits
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels petis
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 3 gr. gula djawa
- 6 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 4 schijfjes djahe
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel zwarte peper

Bereiding:

Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en djahe fijn en wrijf de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de petis, het zout en de ketjap. Voeg dit toe aan het vlees en marineer het vlees hierin voor minimaal 1,5 uur. Verhit in een wok wat olie en bak gedurende 5 min. onder voortdurend omscheppen het vlees. Voeg dan de rawits en het water toe tot alles net onder staat. Breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel in ca. 1 uur gaar sudderen.

Krengsengan Daging