Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kubis Putih dan Telor

Roerbak van gefrituurde eieren en kool


Ingrediënten:

- 7 eieren
- 1 eetlepel witte azijn
- 7 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 150 gr. witte kool
- 3 cm. kunyit
- olie
- 3 schijven djahe
- 0,5 dl. water
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding:

Kook de eieren hard in ca. 8 min. en spoel ze goed koud af. Pel de eieren en kerf ze in de lengte enkele malen in. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de witte kool in reepjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Schil en kneus de laos. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de helft van de knoflook en sjalotjes afzonderlijk goudbruin. Laat ze hierna goed uitlekken. Frituur de eieren in dezelfde olie goudbruin. Wrijf de kemirienoten, djahe, kunyit en de rest van de knoflook en sjalotjes fijn in de vijzel. Giet de olie op ca. 3 eetlepels na uit de wok en fruit hierin de kruidenpasta ca. 3 min. Voeg de laos en water toe en breng dit aan de kook. Doe de witte kool, azijn en de lomboks in de wok met de suiker en zout naar smaak en laat dit ca. 2 min. koken. Doe de eieren erbij, schep alles goed om en bestrooi het gerecht met de gebakken knoflook en sjalotjes.

Kubis Putih dan Telor