Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Jakarta

Gemengde groenten en fruit met pindasaus


Ingrediënten:

- 150 gr. asinan sawi
- 1 blikje ananasblokjes
- halve Granny Smith
- 100 gr. spits- of wittekool
- 100 gr. ijsbergsla
- halve komkommer
- 50 gr. tauge
- kwart blok tahu
- 75 gr. ongezouten pinda’s
- 50 gr. kroepoek
- olie

Voor de zure pindasaus:

- 100 gr. pindakaas
- 3 eetlepels sambal brandal
- 1,5 eetlepel suiker
- kwart theelepel zout
- 2 eetlepels azijn
- 250 cc. water

Bereiding:

Tahu ca. 2 mm. dik snijden, in 100 cc. heet water samen met een halve theelepel kunyit en een beetje zout koken tot de tahu geel is. Laat dit uitlekken. Asinan sawi afspoelen, laten uitlekken en in ca. een halve cm. in de breedte snijden. Kool, sla en komkommer wassen en snijden, even lang en dik als de asinan sawi. Kool even koken in wat water tot beetgaar en laten afkoelen. Tauge wassen en laten uitlekken. Appel schillen en in kleine stukjes snijden, ananas iets kleiner snijden. Pinda’s in een pan tot lichtgeel bakken.

Breng water in de pan aan de kook voor de saus en sambal, zout en suiker toevoegen. Pindakaas erbij doen, blijven roeren tot een smeuïg sausje, dan de azijn erdoor roeren. Laten afkoelen. Alle groenten en vruchten in een slabak doen, zure pindasaus er overheen gieten en goed mengen, overscheppen in andere schaal. Tahu stukjes in het midden leggen, pinda’s eromheen schikken, kroepoek grof eroverheen kruimelen. Wat gefruite uitjes erover strooien. Groenten en vruchten voor het serveren pas mengen met de pindasaus, anders wordt de sla waterig en de pinda's en kroepoek zacht.

Asinan Jakarta