Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Kue Bugis

Gestoomde deegpakketjes met een zoete kokosvulling


IngrediŽnten:

- 250 gr. ketanmeel
- 50 gr. tapiocameel
- 10 daun pandan
- 75 ml. water
- kapur sirih water
- bananenbladeren

Vulling:

- 225 gr. geraspte kokos
- 250 gr. gula djawa
- 1 dl. water
- kwart theelepel zout
- 1 daun pandan

Saus:

- 1 dl. santen
- 1 theelepel rijstmeel
- zout

Bereiding:

Snijd de gula djawa klein. Knip de bananenbladeren in 15 gelijke stukken. Meng voor de vulling de geraspte kokos met de gula djawa, water, zout en de daun pandan. Kook dit tot al het water is opgenomen. Verdeel het mengsel in 15 porties. Hou dit apart. Kook voor de saus de santen en voeg rijstmeel en zout toe. Blijf dit mengsel roeren tot het dikker wordt. Haal dit vervolgens van het vuur en houd de saus apart.

Roer een beetje kapur sirih in wat water, hou dit apart. Knip de daun pandan in stukken en doe dit samen met 75 ml. water in de blender. Blend dit tot een papje. Vang dit papje op in keukenpapier boven een schaaltje en knijp het uit tot er geen sap meer uit komt. Gooi de pulp weg. Meng dit sap door het ketanmeel samen met het tapiocameel en 1 theelepel kapur sirih water. Meng dit goed tot een mooi en soepel deeg. Verdeel dit in 15 porties.

Pak 1 portie deeg, maak hier een bolletje van en sla dit plat. Leg hier 1 portie vulling op en maak het dicht. Pak een stuk bananenblad, bestrijk het met een beetje olie en leg het gevulde bolletje hier op. Giet er ca. 3 eetlepels saus overheen en maak het pakketje dicht. Herhaal dit tot alles is gebruikt. Stoom de pakketjes ca. 20 min. of tot ze gaar zijn.

Kue Bugis
Download het recept
Moment geduld!