Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Bugis Djawa

Zoete gevulde flensjes


Ingrediënten:

- 3 schijven gula djawa
- 1,5 dl. water
- 250 gr. kokos
- 4 daun pandan
- 2 zakjes vanillesuiker
- paar druppels pandanpasta

Flensjes:

- 100 gr. bloem
- zout
- boter
- 2 eieren
- 4 dl. melk

Bereiding:

Breng de gula djawa aan de kook in een pan met het water. Voeg de kokos en de daun pandan toe en laat het 10 min. zachtjes koken. Roer de vanillesuiker en wat pandanpasta door het mengsel en houd het warm. Meng voor de flensjes de bloem met het zout in een kom. Voeg de eieren en een scheutje melk toe en roer vanuit het midden alles door elkaar tot het een dik, glad mengsel is. Verdun het al roerende met de overige melk, laat het een half uur staan. Verhit steeds een klein stukje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag dunne flensjes aan beide kanten goudbruin. Vul de flensjes met de groene kokos, verwijder de daun pandan en rol ze op.

Kue Bugis Djawa