Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Dadar Bawang dan Santen

Uienpannenkoek met kokossaus


Ingrediënten:

- 350 gr. uien
- 3 eetlepels gekookte (risotto)rijst
- 8 eetlepels bloem
- 125 ml. water
- beetje zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 1,5 dl. plantaardige olie
- 250 gr. lente-uien in reepjes

Saus:

- 375 ml. santen
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1,5 theelepel sambal
- peper
- zout

Bereiding:

Kook de rijst en snijd de lente-uien in ringen. Pel de uien en hak ze fijn. Doe ze in een schaal met de rijst, bloem, water, beetje zout, suiker en de olie. Meng alles goed en laat het even rusten. Meng voor de saus de santen, tomatenketchup, sambal, beetje zout en de peper en zet het apart. Verhit 1,5 dl. olie in een wok of koekenpan en bak een gedeelte van het rijstmengsel goudbruin, draai de koek en bak de andere kant. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier. Doe voor de saus een eetlepel olie in de wok en fruit de lente-uitjes en de saus. Roerbak dit een paar minuutjes en giet het over de koeken. Serveer met roerbakgroente naar eigen smaak. Varieer naar eigen smaak, bijv. prei in plaats van de uien, roerbak kip samen met de groenten.

Kue Dadar Bawang dan Santen