Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Dadar Dua

Groene flensjes met kokos en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- mespuntje zout
- 2 eieren
- 400 ml. santen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel pandanpasta
- olie om de pannenkoekjes te bakken

De vulling:

- 75 gr. gula djawa
- 100 gr. gemalen kokos
- 75 ml. water
- mespuntje zout

Bereiding:

Leng de santen aan met melk of water tot je een halve ltr. hebt. Kook de gula djawa met water en zout tot het gesmolten is. Doe de kokos erbij en roer tot de kokos egaal van kleur is. Maak van het meel, zout, pandanpasta, eieren, olie en de aangelengde santen een glad beslag. Bak de pannenkoekjes in een anti aanbakpan in wat olie, met een deksel op de koekenpan. Bak ze eerst op zacht vuur allebei de zijden tot het gaar is. Zet het vuur wat hoger zodat één kant mooi bruin wordt. Leg het op een bord. Verwerk de pannenkoek als het nog warm is. Schep 1 volle eetlepel kokos op de pannenkoek. Vouw het dicht als een loempia.

Kue Dadar Dua