Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kelapa Muda

Taart met een vulling van jonge kokossliertjes


Ingrediënten:

- 100 gr. bloem
- 100 gr. boter of margarine
- 10 eidooiers
- 6 eiwitten
- halve theelepel zout
- 200 ml. melk
- 360 gr. of 2 blikken kelapa muda
- scheutje vanille-essence
- 150 gr. witte basterdsuiker

Bereiding:

Smelt de boter en laat het een beetje afkoelen. Mix de dooiers, suiker en zout tot een cremige lichtgekleurde massa. Doe het meel en de gesmolten boter er bij en roer goed om. Sla de eiwitten volkomen stijf; doe dit bij het beslag, samen met de melk en roer goed door. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (doorsnede 20 cm.) in en giet een gedeelte van het beslag (is vrij dun) in het blik. Snijd de kelapa muda in reepjes en verdeel over het beslag, dan weer beslag en weer kelapa muda net zo lang tot alles op is. Bak de taart in ca. 1 uur op 180 graden gaar. Prik met een satehprikker om te controleren of hij gaar is.

Kue Kelapa Muda