Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis

Gestoomde koek in verschillende kleurtjes

Kue Lapis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 175 gr. tapiocameel
- 150 gr. kristalsuiker
- 50 gr. rijstmeel
- 5,5 dl. dikke santen
- 2 daun pandan
- pandanpasta
- zout
- olie

Bereiding:

Kook de dikke santen met een beetje zout en de daun pandan ca. 15 min. op een laag vuur en laat het afkoelen. Verwijder de bladeren. Meng de santen met het tapiocameel, rijstmeel en suiker. Verdeel het beslag in 2 porties en meng 1 portie met pandanpasta naar smaak en de andere laat je wit. Zet de stoompan op het vuur. Bestrijk de bodem van een vuurvaste schaal met de olie en bedek deze met een laagje gekleurd beslag. Zet de schaal met inhoud in de stoompan en stoom het laagje in ca. 5 min. gaar. Bestrijk het met een beetje olie, giet een laagje wit beslag op het gare laagje en stoom dit ook in ca. 5 min. gaar. Vul de schaal op deze manier met afwisselend gekleurd beslag. Laat de kue lapis afkoelen, stort hem uit de schaal en snijd het in even grote stukken.

Kue Lapis