Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Dua

Gestoomde koek in verschillende kleurtjes

Kue Lapis Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 680 gr. tapiocameel
- 150 gr. rijstmeel
- 780 gr. suiker
- 380 gr. geraspte kokos
- 3 pakjes vanillesuiker
- 3 theelepels zout
- 1 daun pandan
- kleurstof: rood e.v.t groen. (1-2 theelepels)
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

De hoeveelheid van dit recept is voor 2 stuks. Gebruik 2 springvormen met een teflon laag en met een doorsnee van 20 cm. De springvormen moeten in de stomer passen.

Maak van 380 gr. geraspte kokos 1 ltr. dikke santen en een halve ltr. dunne santen. Kook de dunne santen met de suiker, vanillesuiker, zout en daun pandan tot de suiker is gesmolten. Laat het afkoelen. Zet de stomer op het vuur en houd het water kokende. Sla een theedoek over de deksel. Doe de dikke santen bij het suikermengsel en voeg bij beetjes het meel toe. Blijf roeren tot het een glad mengsel wordt. Verdeel dit mengsel in twee gelijke delen en kleur een deel rood. Vet de springvorm in met olie en zet deze in de stomer.

Begin met een witte laag en eindig met een rode laag. Per laag ca. 5 tot 7 min. stomen voordat de volgende laag gevormd kan worden. Gebruik een soeplepel om een laagje te vormen. Let er op dat de pan niet droog kookt, zonodig kokend water toevoegen. Het gebruik van 2 stomers scheelt de helft van de tijd.

Kue Lapis Dua