Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Nanas Terbalik

Ananascake ondersteboven gebakken

Kue Nanas Terbalik | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 6 ananasschijven, blik
- 6 gekonfijte kersen
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels bruine suiker of gula djawa

cake:

- 280 gr. bloem
- 150 gr. suiker
- 170 gr. boter
- 150 ml. ananassap, blik
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- zout
- vanille

Bereiding:

Laat de ananasschijven uitlekken en bewaar het sap. Verwarm de oven op 175 graden voor. Vet een ronde bakvorm van 20 cm. in (geen springvorm i.v.m. lekken). Smelt voor de toplaag de boter, roer de suiker erdoor en schenk dat in de vorm. Leg de ananasschijven in de suiker en leg in elk ananasgat een kers. Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder. Klop in een andere kom de boter met de suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop na elk ei krachtig door. Roer de vanille erdoor. Roer afwisselend bloem en ananassap in 3 porties door de bloem, begin en eindig met bloem. Klop goed na elke handeling. Schenk het deeg in de vorm over de ananasschijven.

Bak de cake 45 à 60 min. op 175 graden, test met een satehprikker. Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen. Snijd met een mes de zijkanten los en stort de cake voorzichtig op een rek. Leg eventueel achtergebleven vruchten op de cake terug en serveer warm of op kamertemperatuur.

Kue Nanas Terbalik