Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Nastar

Met ananas gevulde koekjes uit de oven


Ingrediënten:

- 600 gr. ananas
- 1 theelepel kaneel
- 4 volle eetlepels suiker
- zoete, gecondenseerde melk

Deeg:

- 225 gr. boter
- 60 gr. suiker
- 3 eidooiers
- 1 flinke eetlepel melkpoeder
- 250 gr. bloem
- 30 gr. maizena

Bereiding:

Blend de ananas tot een gladde smurrie. Doe dit in een pannetje en voeg daar kaneel bij. Roer dit op een zacht vuurtje door. Als het geheel een beetje geslonken is dan 4 eetlepels suiker toevoegen en weer blijven roeren. Als het volledig ingedikt is, het pannetje van het vuur halen en de ananas in een kommetje scheppen.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter, suiker, eidooiers en melkpoeder in een kom tot het een glad geheel is. Voeg een eetlepel bloem en maizena toe. Meng dit goed door en voeg nu de overige maizena en bloem toe. Blijf dit mengen tot je een stevig deeg hebt.

Vorm van een eetlepel deeg een plat rondje van ca. 3 mm. dik. Leg hier ca. 1 theelepel van het ananasmengsel op en vouw het rondje dicht. Rol het rondje tussen de handen tot het mooi gevormd is. Doe dit tot al het deeg is gebruikt. Leg de balletjes op bakpapier en bestrijk met gecondenseerde, zoete melk. Bak de Kue Nastar ca. 20 min. in de oven.

Kue Nastar