Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pandan Lapis

Cake in laagjes met pandansmaak en jam

Kue Pandan Lapis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. ongezouten boter
- 125 gr. bloem
- 2 dl. santen
- 1 ei
- 10 eidooiers
- 10 eiwitten
- zout
- 1 theelepel creme of tartar
- 150 gr. suiker
- 1 theelepel pandanpasta
- aardbeienjam

Bereiding:

Smelt de boter en roer dit samen met de bloem glad. Verwarm de santen. Klop het ei licht op. Mix de eidooiers en het ei door de santen. Mix dit door het bloemmengsel. Klop de eiwitten met zout en creme of tartar stijf. Voeg dan de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Roer de eiwitten voorzichtig door het beslag tot er geen wit meer is te zien. Verdeel het beslag in tweeën, kleur het ene deel groen met de pandanpasta en laat het andere deel geel. Vet een vorm in en bak een deel in 50 min. op 175 graden gaar (test met een satehstokje). Bak daarna de andere helft. Snijd de cake door, smeer beide helften in met jam en plak de delen op elkaar.

Kue Pandan Lapis