Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pisang Dengan Karamel

Luchtige bananencake met karamel en chocolade


Ingrediënten:

- 280 gr. patentbloem
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel nootmuskaat
- kwart theelepel kruidnagel
- zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 4 eieren
- 3 dl. olie
- 350 gr. suiker
- 1 eetlepel vanille-essence
- walnoten
- 50 gr. bittere chocolade
- 3 rijpe bananen

Karamel:

- 50 gr. gula djawa
- 50 ml. dikke santen
- 4 eetlepels ongezouten boter

Bereiding:

Hak de walnoten en de chocolade en prak de bananen. Beboter een vorm en bestrooi die met wat bloem. Warm de oven 10 min. voor op 180 graden. Zeef de bloem met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, zout en bakpoeder. Mix de eieren met de olie en de suiker tot ze romig zijn. Doe vanille-essence er bij en mix nog een minuutje. Mix de bloem beetje bij beetje door de eieren en als alles goed is vermengd doe dan de noten, chocolade en de bananen er bij en meng alles goed door. Schenk het deeg in de vorm en bak de cake in 90 min. op 180 graden gaar. Test met een satehprikker of de cake gaar is. Maak de karamel door alle ingrediënten te verwarmen. Laat alles goed doorkoken tot een stroperige vloeistof is ontstaan. Prik in de warme cake gaten en giet de warme karamel over de cake en laat dit in de gaten trekken. Laat de cake in de vorm afkoelen.

Kue Pisang Dengan Karamel