Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Putu Ayu

Gestoomde groene cake met een hoedje van kokos


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 225 gr. witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 dl. koude santen
- 1 theelepel bakpoeder
- pandanpasta
- 200 gr. geraspte kokos
- zout

Bereiding:

Klop de eieren met zout, de suiker en het bakpoeder tot een schuimige massa. Voeg de bloem en een groot gedeelte van de santen toe en klop weer flink tot een luchtige massa ontstaat. Voeg de pandanpasta toe en mix weer tot een luchtige massa ontstaat. Vet de vorm (of gebruik kleine vormpjes) in met wat olie en bestrooi de vorm met kokos. Meng de rest van de kokos met de rest van de santen en verdeel deze massa over de bodem van de vorm (druk goed aan). Vul de vorm tot drie kwart, doe een theedoek om de deksel om te voorkomen dat er condensvocht op de cake valt en stoom tot de cake gaar is (met een satehstokje er in prikken en als hij droog uit de cake komt, is de cake gaar).

Kue Putu Ayu