Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Putu Djawa

Gestoomde lekkernij met tapiocaparels en kokos


Ingrediënten:

- 200 gr. ketanmeel
- 200 gr. geraspte kokos
- 1 eetlepel kristalsuiker
- halve theelepel zout
- 120 gr. tapiocaparels
- 1 theelepel pandanpasta
- 70 gr. gula djawa
- water

Bereiding:

Kook de tapiocaparels gaar en hak de gula djawa in stukjes. Stoom 50 gr. kokos met wat suiker naar smaak en houd dit apart. Mix de ketanmeel met 150 gr. kokos, suiker en zout en meng het goed. Meng een klein beetje water met pandanpasta tot het groen gekleurd is. Voeg dit en voldoende water aan het meelmengsel toe tot het een soepel deeg is. Smeer een kleine ronde vorm in met een beetje olie en doe hier een laagje tapioca op tot de vorm half gevuld is. Vervolgens leg je de stukjes gula djawa hier op en vul de rest met het beslag tot de vorm vol is. Stoom dit tot het geheel gaar is. Bestrooi de cakejes met de zoete kokos voor het serveren.

Kue Putu Djawa