Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lamang Baluo

Geroosterde kleefrijstrol met zoete vulling

Lamang Baluo | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. witte ketan
- 1 dl. dikke santen
- zout
- bananenblad
- 10 eetlepels unti

Bereiding:

Laat de ketan 1 nacht in een pan met ruim water weken. Giet de rijst af en stoom het ca. 15 min. in een stoompan. Meng de santen met een snufje zout. Haal de rijst uit de stoompan en doe deze in een andere pan met de santen en kook het rustig tot de santen door de rijst is geabsorbeerd. Doe de rijst terug in de stoompan en stoom het in ca. 15 min. gaar. Leg 2-3 gewassen bananenbladeren van ongeveer 30x20 cm. op elkaar. Verdeel hierop de ketan met daarop de unti. Rol het bananenblad op met de nerf mee. Steek de uiteinden vast met houtenprikkers. Rooster de Lamang Baluo rondom ca. 5 min. boven een houtskoolvuurtje.

Lamang Baluo