Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Lapek Sagan
Gestoomde kleefrijst-bananenpakketjes in bananenblad
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne
Ingrediënten:
- 300 gr. witte ketan
- zout
- 200 gr. geraspte gula djawa
- 7 rijpe bananen
- bananenblad
- satehstokjes
Bereiding:
Was de ketan en stoom het 20 min. in een stoompan. Pel de bananen en prak ze fijn. Meng en kneed ze met de ketan, de gula djawa en voeg zout naar smaak toe. Snijd het gewassen bananenblad in stroken van ca. 10x15 cm. Doe er ongeveer 1 eetlepel vulling op. Maak lange ronde pakketjes en steek de pakketjes vast met een satehstokje. Stoom de pakketjes in ca. 30 min. in de stoompan gaar.
Lapek Sagan