Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lapek Sagan

Gestoomde kleefrijst-bananenpakketjes in bananenblad

Lapek Sagan | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


Ingrediënten:

- 300 gr. witte ketan
- zout
- 200 gr. geraspte gula djawa
- 7 rijpe bananen
- bananenblad
- satehstokjes

Bereiding:

Was de ketan en stoom het 20 min. in een stoompan. Pel de bananen en prak ze fijn. Meng en kneed ze met de ketan, de gula djawa en voeg zout naar smaak toe. Snijd het gewassen bananenblad in stroken van ca. 10x15 cm. Doe er ongeveer 1 eetlepel vulling op. Maak lange ronde pakketjes en steek de pakketjes vast met een satehstokje. Stoom de pakketjes in ca. 30 min. in de stoompan gaar.

Lapek Sagan