Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Padang

Geroosterde kippenbouten van de grill


Ingrediënten:

- 400 gr. kippenpoten
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 3 eetlepels olie
- 5 daun djeruk nipis
- 3 serehstengels
- 1 dl. dikke santen
- 5 dl. dunne santen
- zout

Bumbu:

- 4 rode lomboks
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- halve eetlepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel zwarte peper
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 3 cm. kencur
- 3 kemirienoten

Bereiding:

Rooster de kemirienoten en kneus de serehstengels. Schil de djahe, laos en kencur. Snipper de sjalotten, lomboks en knoflook. Maal de bumbu fijn. Verhit wat olie en fruit de bumbu, kaneel, kruidnagels, djeruk nipis en de sereh tot het geurig is. Voeg de kippenbouten toe en bak totdat de kip half gaar is. Voeg de dunne santen toe en op een laag vuur voor 5 min. om het in te koken. Voeg de dikke santen toe en sudder tot de santen heel dik is. Laat alles afkoelen in de saus. Grill de kippenbouten en bestrijk geregeld met het kookvocht totdat de bouten mooi goudbruin zijn.

Ayam Bakar Padang