Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lele Goreng

Gebakken meerval en stervrucht in een zure saus


Ingrediënten:

- 1 kg. meerval
- sap van 3 limoenen
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 3 tomaten
- 7 belimbing wuluh
- 3 schijven djahe
- 3 schijven laos
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 1 theelepel kristalsuiker
- 5 eetlepels ketjap manis
- zout
- olie

Bereiding:

Maak de vis goed schoon en snijd het in moten. Wrijf deze in met zout en limoensap en zet het ca. 15 min. weg. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de rode en de groene lomboks en snijd ze in grove, schuine reepjes. Snijd de tomaten in partjes en de belimbing wuluh in dunne ronde plakjes. Schil de djahe en de laos en kneus ze. Knip het bovenste deel van de serehstengel en kneus de stengel.

Verhit een laag olie in een wok en frituur de vis hierin goudbruin. Giet de olie op 5 eetlepels na uit de wok en fruit de sjalotjes en de knoflook ca. 3 min. Doe de rode en de groene lomboks, de djahe, de laos, de serehstengel en de daun salam erbij en roerbak 5 min. Voeg de tomaten, belimbing, suiker, ketjap en zout naar smaak toe. Roerbak 3 min. Leg de gebakken vis op een schaal en giet de saus erover.

Lele Goreng