Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Dua

Loempia gevuld met gehakt, groente en tofu


Ingrediënten:

- 300 gr. gehakt
- 1 theelepel trassi
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 bouillonblokjes
- zout
- peper
- half blok tahu
- halve spitskool
- 200 gr. tauge
- 1 pak loempiavellen

Bereiding:

Snijd de tahu en spitskool fijn. Fruit in wat olie een theelepel trassi. Gesnipperde ui en knoflook even meefruiten. De bouillonblokjes toevoegen. Het gehakt toevoegen en rul bakken. Op het laatst de fijngesneden tahu even laten meebakken. Dan de spitskool toevoegen en even roerbakken. Op het laatst de tauge erbij doen met peper en zout naar smaak. De inhoud van de pan overstorten in een vergiet en even goed laten uitlekken, anders heb je kans dat de loempiavelletjes bij het bakken kapot gaan. 1 à 2 eetlepels van de vulling op een loempiavelletje doen en als een envelop dichtvouwen. Om het randje goed te laten plakken, kan het ingesmeerd worden met een beetje geklutst ei of een meelpapje. Frituur de loempia's goudbruin krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Saus:

Wat tomatenketchup aanlengen met water, wat djahe, sambal, suiker en wat aardappelzetmeel om te binden. Of kant en klare chilisaus. Serveer dit bij de loempia's.

Loempia Dua