Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Lima

Loempia's gevuld met kip, groenten en bambu


Ingrediënten:

- 200 gr. kip
- loempiavelletjes
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 300 gr. witte kool
- 250 gr. tauge
- 1 blik bambuscheuten
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- olie om te frituren

Bereiding:

Kook de kip gaar en nadat het is afgekoeld, de kip in zeer dunne reepjes snijden. Was en snijd alle groente fijn. Snijd de ui, knoflook en djahe fijn. Verhit de arachideolie in de wok en fruit de ui, knoflook en djahe tot het glazig is. Voeg de sambal en trassi toe en roerbak dit ca. 2 min. Voeg de fijngesneden groente, kip en ketjap toe. Blijf het geheel omscheppen tot de groente net zacht en gaar zijn. Laat deze vulling afkoelen. Vul loempiavelletjes met ca. 1 eetlepel vulling en vouw deze als een enveloppe dicht. Plak het laatste stukje met een meelpapje dicht en frituur ze goudbruin krokant.

Loempia Lima