Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Loempia Semarang

Loempia's met saus en frisse komkommer acar


IngrediŽnten:

- 20 loempiavellen

Vulling:

- 75 gr. garnalen
- 75 gr. kip
- 300 gr. bambuscheuten
- 100 gr. tauge
- 1 kleine prei
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels sojasaus
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels gedroogde garnalen
- 4 sjalotten
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper
- olie

Acar, mengen:

- 150 gr. komkommer
- 4 lomboks
- 1 eetlepel kristalsuiker
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel azijn

Saus:

- 2 tenen knoflook
- 50 gr. gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 ml. warm water
- 3 eetlepels maizena
- kwart theelepel zout
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Klop het ei los. Week de gedroogde garnalen in heet water. Hak de garnalen, de geweekte garnalen en de kip fijn. Snijd de bambuscheuten in reepjes, de prei en lente-ui in ringen en hak de knoflook fijn.

Maak de vulling: Verhit de olie, roerbak totdat de kruiden geuren, voeg kip en garnalen toe, roeren totdat de kleur verandert. Bambuscheuten, tauge, lente-uitjes, prei, sojasaus, zout en peper toevoegen, roer en laat vocht verdampen. Voeg het ei toe, droog laten koken, laat helemaal afkoelen. Neem een loempiavel, 1 eetlepel vulling nemen, vouw beide uiteinden en dan oprollen en lijm uiteinden met eiwit. Verhit de olie, bak de loempia goudbruin, laat uitlekken.

Maak de saus:

Pers de knoflook. Bak de knoflook in de olie en voeg alle ingrediŽnten toe. Bind de saus met maizena. Serveer de loempia's met saus en acar.

Loempia Semarang
Download het recept
Moment geduld!