Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Singapore

Groenten en kip gerold in loempiavelletjes


Ingrediënten:

- 4 tenen knoflook
- 2 schijven djahe
- 150 gr. garnalen
- 150 gr. kipfilet
- 100 gr. wortel
- 100 gr. Chinese kool
- 10 champignons
- 50 gr. tauge
- 1 kleine prei
- selderie
- 2 sjalotten
- 2 lomboks
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- peper
- zout
- suiker
- maizena
- bloem
- 20 loempiavellen

Bereiding:

Roer maizena en water tot een papje. Snipper de knoflook en de djahe. Snijd de garnalen, kipfilet, wortel, kool, champignons, prei, selderie, sjalotten en lomboks fijn. Verhit wat olie en bak de knoflook, djahe en sjalotten. Voeg de garnalen en kip toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de wortels, champignons en lomboks toe. Roer een half kopje heet water of hete bouillon door de vulling. Voeg peper, zout, suiker, sesamolie, oestersaus en ketjap toe. Voeg de kool, tauge, selderie en prei toe. Roer de maizena-oplossing door de vulling en laat helemaal afkoelen. Neem een loempiavel, leg een eetlepel vulling erop en vouw de loempia dicht. Lijm de randen met een papje van bloem met water. Frituur de loempia goudbruin. Serveer warm met chilisaus op smaak.

Loempia Singapore