Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Tiga

Loempia's met oesterzwammen


Ingrediënten:

- 25 gr. mihoen
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 55 gr. oesterzwammen
- 2 lente-uien
- 50 gr. tauge
- 1 kleine wortel
- halve theelepel sesamolie
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel rijstwijn
- kwart theelepel peper
- koriander
- 24 loempiavelletjes
- olie om in te frituren
- munt

Bereiding:

Hak de koriander. Rasp de djahe, snijd de wortel en de lente-uitjes fijn. Laat de noedels 4 min. in kokend water staan en spoel ze met koud water af. Snijd de noedels in stukken van 5 cm. Roerbak in de arachideolie knoflook, djahe, lente-ui, oesterzwammen, tauge en wortel ca. 1 min. Roer de sesamolie, sojasaus, rijstwijn, peper, gehakte koriander en munt er door. Haal de pan van het vuur en roer de noedels er door. Neem een eetlepel van de vulling en leg dit op een loempiavel. Rol de loempia als een enveloppe op en plak het laatste puntje goed vast met het maizenapapje. Verhit de olie en bak de loempia's lekker bruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken en warm serveren.

Loempia Tiga