Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempiavelletjes

Basisrecept voor het maken van loempiavellen


Ingrediënten:

- 1 kg. tarwebloem
- 3 tot 4 dl. water
- 2 theelepels zout
- zonnebloemolie
- 1 ei

Bereiding:

Meng tarwebloem met water en zout tot een beslag (let op, beslag moet iets dunner zijn dan voor pannenkoeken), voeg nu het ei toe. Verhit wat olie in een koekenpan en giet er een dun laagje beslag in. Bak het vel gaar, maar zorg dat het wit blijft (zeer kort bakken, kwestie van 10 tot 20 seconden). Het beste kun je het vel met een pannenkoekspaan keren. Houd de spaan in de aanslag na het gieten van het beslag. Laat het nu afkoelen. Een scheurtje in het vel kan hersteld worden door er met een kwastje wat beslag overheen te strijken.

In principe wordt een geklopt ei gebruikt om de velletjes te plakken. De makkelijkste methode van loempia's vouwen is envelopjes maken en het restant rollen, hierna de randen besmeren met het geklopte ei en hierna netjes dichtrollen. Doet men ei door het beslag dan zal het velletje dikker worden zoals bij een Chinese versie.

Loempiavelletjes