Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Lontong Daging Bali

Gebakken varkensvlees met blokjes kleefrijst en kokos


IngrediŽnten:

- 400 gr. gebroken rijst
- 3 eetlepels ketan
- 500 gr. hamlappen
- 2 serehstengels
- bieslook
- 2 daun salam
- 1 schijf laos
- halve eetlepel sambal trassi
- 1 schijf djahe
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 2 tenen knoflook
- zout
- 1 ui
- 3 eetlepels olie
- 3 tomaten
- maizena

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Ontvel de tomaten. Meng voor de lontong de rijst en de ketan goed door elkaar. 1 ltr. water met zout aan de kook brengen. De rijst toevoegen en in 30 min. heel gaar koken. Een wijde schaal met koud water omspoelen. De rijst erin scheppen, aandrukken en laten afkoelen.

In een braadpan de olie verhitten. Het vlees bestrooien met zout en in de hete olie rondom bruin bakken. De djahe en laos schillen, de ui en knoflook snipperen en de tomaten in stukken snijden. De ui, knoflook, djahe en sambal fijnwrijven, aan het vlees toevoegen en nog even 3 min. bakken. De tomaat, laos, sereh, salam en 2 dl. water erbij doen. Met het deksel op de pan aan de kook brengen. Het vlees in 30 min. zachtjes gaar stoven.

In een droge koekenpan de kokos lichtbruin roosteren. De sereh, salam en laos verwijderen. Het vlees op smaak brengen met zout, het vocht binden met maizena en in een schaal overdoen. De afgekoelde lontong in blokjes snijden en in een andere schaal leggen. De kokos erover strooien en de bieslook erboven fijnknippen. Serveer de lontong samen met het vlees.

Lontong Daging Bali
Download het recept
Moment geduld!