Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Lemper Dua

Kleefrijstrolletjes met kruidig kippengehakt


IngrediŽnten:

- 1,5 kg. ketan
- 9 eetlepels kokosmeel
- 1,5 kg. kip
- 2 uien
- 3 kemirienoten
- mespunt kunyit
- halve theelepel ketumbar
- peper
- zout
- bouillontablet
- ve-tsin
- 2 daun djeruk purut
- suiker
- huishoud- of vershoudfolie

Bereiding:

Ketan wassen en ca. 30 min. in water weken. Dan 15 min. stomen totdat de korrels aan elkaar plakken (wordt een blok). 9 eetlepels kokosmeel in water weken en uitknijpen. De ketan met het vocht mengen. De ketan ca. 20 min. stomen totdat deze gaar is. De rijst laten afkoelen totdat deze handwarm is. Verdeel de rijst in 30 gelijke porties.

Rasp de kemirienoten. Voor de vulling de kip koken tot dat deze gaar is, uitbenen en in kleine stukjes snijden. De uien fruiten en dan de kip erbij. De geraspte kemirienoten, een mespuntje kunyit, de ketumbar, peper, zout, bouillonblokje, ve-tsin, een beetje suiker en de djeruk purut erbij. Dit alles bakken.

Knip de folie in 30 stukken. Doe de rijst op een stuk huishoudfolie, rol het uit tot een platte plak. Een beetje vulling op de rijst leggen en de rijst er dan omheen rollen, zodat de vulling in de rijst zit. De Lemper moet ongeveer even groot worden als een kroket. Vouw de huishoudfolie om de Lemper. Voor het opdienen de Lemper met folie stomen in een rijststomer totdat het goed warm is.

Lemper Dua
Download het recept
Moment geduld!