Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mangut

Gestoomde makreel in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 gestoomde makreel
- 1 blik santen
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 8 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 1 schijf laos
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- limoensap

Bereiding:

De gestoomde makreel schoonmaken en goed alle graten verwijderen. In grove stukken verdelen. De sjalotjes, knoflook en ontpitte lomboks, laos, trassi en kemirie fijnwrijven, de sereh kneuzen en deze kruiden fruiten in 2 tot 3 eetlepels olie. Dan de djeruk purut erbij en op het laatst de santen. Het geheel even koken op medium vuur en dan voorzichtig de stukken vis er in leggen, dan vuur uit draaien. Een klein beetje limoensap voorzichtig doormengen.

Mangut