Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mangut Ikan Bakar

Gestoofde, gekruide bokking


Ingrediënten:

- 4 gebakken bokkingen
- 1 theelepel laos
- 20 gr. santen
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel olie
- 6 groene lomboks
- 2 dl. water
- 1 theelepel asem
- 2 uien
- 2 daun salam
- 2 tenen knoflook
- zout

Bereiding:

Snijd de knoflook en de uien fijn. Wrijf de uien, knoflook, laos en de gula djawa fijn in de vijzel. Bak deze bumbu in de olie tot de uien geel zijn. Was de lomboks en snijd ze overlangs in vieren en verwijder het zaad. Breng het water aan de kook met een klein beetje zout, de santen, de lomboks en de daun salam. Voeg de bumbu toe met het restje olie. Laat in dit sausje de vis aan beide zijden 5 min. stoven.

Mangut Ikan Bakar