Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Martabak Manis

Dikke pannenkoeken met pinda's en hagelslag


Ingrediënten:

- 2 eetlepels droge gist
- 6,5 dl. santen
- 1 theelepel zout
- 500 gr. bloem
- 3 eieren
- 300 gr. suiker
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel vanille-essence
- boter
- 1 blik gecondenseerde melk
- hagelslag
- geroosterde pinda's

Bereiding:

Stamp de pinda's fijn. Mix de santen met het zout en verwarm het tot het begint te schuimen, maar net niet kookt. Voeg gist toe en meng het goed met de santen. Laat het ca. 15 min. rusten tot de gist is opgelost en tot er kleine luchtbelletjes verschijnen. Zeef bloem in een grote kom en mix het met de eieren. Voeg beetje bij beetje de santen toe en roer goed tot er een soepel en glad deeg ontstaat. Voeg nu suiker, baking soda en vanille toe. Smelt een beetje boter in een koekenpan op een niet al te hoog vuur. Giet een beetje van het deeg in de pan, zodat je pannenkoekjes maakt van ca. 1 cm. dik. Zodra de pannenkoeken gaten beginnen te vormen, strooi dan pinda's, gezoete melk en hagelslag er op. Sla de pannenkoek dubbel en bestrijk de buitenkant met een beetje boter.

Martabak Manis