Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Masak Guri Ayam
Pittige kip in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1,5 kg. kip
- 5 dl. water
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 5 schijven laos
- 4 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 2 rode lomboks
- 1 kop gedroogde kokos
- 1 kop dikke santen
- zout
Bereiding:
Rasp de laos en kencur. Rooster de kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Snijd de kip in stukken en breng met het water en zout aan de kook. Indien nodig afschuimen. Doe alle kruiden en de santen erbij. Laten sudderen tot de kip gaar is en de saus dik is. Indien nodig, tijdens het koken wat kokend water toevoegen. Om het gerecht heter te maken dan tegen het einde sambal erbij doen.
Masak Guri Ayam