Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mencampurkan Sayur Cina

Gesmoorde groenten met garnalen in oestersaus

Mencampurkan Sayur Cina | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub


Ingrediënten:

- 150 gr. peultjes
- 125 gr. garnalen
- 100 gr. tauge
- 1 dl. water
- halve Chinese kool
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 6 grote champignons
- 10 eetlepels oestersaus
- halve theelepel knoflookpoeder
- olie

Bereiding:

Snijd de paprika's en de Chinese kool in reepjes. Snijd de peultjes doormidden en de champignons in plakjes. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin de garnalen half gaar. Schep de garnalen goed om en voeg 2 eetlepels oestersaus en het knoflookpoeder toe. Blijf alles goed doorscheppen en voeg na 1 min. de peultjes en Chinese kool toe tot alles goed is gemengd. Voeg de overige oestersaus toe en het water. Zet het vuur hoog met een deksel op de wok en laat het geheel koken voor ca. 3 min. Voeg de champignons en de paprika toe, schep alles door en doe de deksel terug op de pan. Laat dit 5 min. op hoog vuur koken. Voeg de tauge toe en zet het vuur laag, laat alles nog even 1 min. sudderen.

Mencampurkan Sayur Cina