Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Moscovisch Gebak

Basis recept voor gebak


Ingrediënten:

- 5 eieren
- 100 gr. suiker
- 100 gr. meel
- 25 gr. maizena
- 100 gr. koude boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ca. 160 graden. Beboter een springvorm en bestuif het met bloem (klop overtollig bloem eraf). Splits de eieren. Zeef het meel met de maizena. De dooiers en suiker samen kloppen tot romig. Hak de boter in het meel tot het eruit ziet als broodkruim. Mix de eiwitten heel stijf. Leg op de eiwitten het gemengde meel en eidooiers en schep dit voorzichtig door tot alles goed gemengd is. Niet te lang mengen anders haal je alle lucht uit de eiwitten. Schep het beslag in de springvorm en bak dit ca. 45 min. op 150 tot 160 graden gaar. Haal de springvorm uit de oven, laat het een beetje afkoelen in de vorm tot de zijkanten loslaten en stort hem voorzichtig op een rekje om volledig te laten afkoelen. Garneer het gebak naar wens.

Moscovisch Gebak