Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Djawa

Gebakken rijst met sjalotjes


Ingrediënten:

- 400 gr. rijst
- 10 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel trassi
- 2 theelepels sambal oelek
- paprikapoeder
- 2 rode lomboks
- zout

Bereiding:

Kook de rijst met wat zout gaar, giet het af en laat het 15 min. met deksel op de pan staan. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook lichtbruin. Laat de sjalotten, trassi en de sambal mee fruiten. Voeg het paprikapoeder toe en de rijst en bak de rijst goudbruin in de kruidenmassa. Was de lomboks, verwijder de pitten en snijd ze in ringen. Schep de lombok even om in de rijst. Serveer hierbij wat sateh met satehsaus en krupuk.

Nasi Goreng Djawa