Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Lap Cheong

Gebakken rijst met Chinese worst en garnalen


Ingrediënten:

- 1 beker rijst
- 2 lap cheong
- 2 eieren
- 6 grote garnalen
- 1 grote ui
- 1 middelgrote prei
- ketjap kentel
- zout
- witte peper
- maggi

Bereiding:

Klop de eieren los en snipper de ui. Kook de rijst met de worstjes in 1,5 beker water gedurende 10 min. Laat nog 10 min. van het vuur af verder gaar worden en daarna volledig afkoelen. Als het afgekoeld is met ca. 4 eetlepels ketjap besprenkelen tot dat alle rijstkorrels met ketjap zijn bedekt. Pel de garnalen, maak ze schoon en snijd ze in de lengte door. Snijd de worstjes in dunne plakjes.

Bak de eieren met zout en peper snel tot roerei en haal het uit de pan. Snijd de prei over de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Fruit de gesnipperde uien een paar min., voeg de worst en garnalen toe (zijn snel gaar, klaar als ze roze zijn). Daarna achtereenvolgens de rijst toevoegen met zout en ruim peper tot warm, de prei tot verwarmd (mag knapperig blijven) en tot slot nog even het ei terug in de pan. Op smaak maken met maggi. Dit gerecht is voldoende voor 2 personen.

Nasi Goreng Lap Cheong