Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Slamatan

Gebakken rijst met kip gekookt in foelie en kruidnagels


Ingrediënten:

- 1 kip
- 750 gr. rijst
- zout
- peper
- 1 theelepel foelie
- 4 kruidnagels
- olie
- 4 uien
- 1 teen knoflook
- sambal
- trassi
- 1 theelepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- asem
- 2 eieren
- komkommer

Bereiding:

Snijd de uien fijn. Kook de kip in 1,5 uur in 2 ltr. water gaar met zout, peper, foelie en kruidnagels. Haal de kip eruit, pluk deze in kleine stukjes en laat die uitlekken. Kook de rijst in de bouillon gaar (de bouillon moet ca. 1 vingerkootje boven de rijst uitkomen). Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en houd het apart. Meng de uien, knoflook, sambal, trassi, ketumbar, djinten en asem en fruit dit in wat olie. Klop de eieren en voeg deze bij het mengsel. Roer alles goed door elkaar, ook de kip en voeg als laatste de droge rijst toe. Laat alles op klein vuur goed warm worden en blijf goed omscheppen. Dien het gerecht op in een diepe schaal en garneer het met plakjes komkommer en plakjes hardgekookt ei.

Nasi Goreng Slamatan