Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Tongkol

Gebakken rijst met tonijn en witte kool


Ingrediënten:

- 300 gr. rijst
- 4 eetlepels olie
- 2 blikken tonijn
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels gemalen ketumbar
- 1 prei
- 150 gr. witte kool
- 125 gr. tauge
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal manis

Bereiding:

Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de kool in repen en de prei in kleine ringen. Rijst koken volgens voorschrift. In een wok wat olie verhitten, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Djinten en de ketumbar erover strooien. Prei en kool toevoegen en in 5 min. beetgaar laten worden. Voeg de tonijn toe en schep het geheel goed door. Rijst en tauge erdoor scheppen en gerecht op hoog vuur nog 3 min. bakken. Nasi op smaak brengen met ketjap, sambal en zout. Lekker met satehsaus.

Nasi Goreng Tongkol