Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Besengek Dua

Gestoofde kip met kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 theelepel sambal manis
- 1 dl. asemwater
- 1 serehstengel
- 50 gr. santen
- suiker
- zout
- olie

Bumbu:

- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel kunyit

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Maak de kip schoon en snijd het in 6 of 8 stukken. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de ui en knoflook. Wrijf de kruiden voor de bumbu fijn in een vijzel tot je een pasta hebt en fruit dit samen met de overige kruiden in ca. 3 eetlepels olie. Voeg dan de kip, de santen en het asemwater toe, doe er eventueel wat water bij en stoof alles tot de kip gaar is en de olie uit de santen komt. Dit gerecht mag niet te droog zijn.

Ayam Besengek Dua