Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Kebuli

Gebakken en gestoomde rijst in kippenbouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. rijst
- 4 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 6 sjalotten
- 1 theelepel djahe
- 7,5 dl. hete kippenbouillon
- zout

Bumbu:

- 2 theelepels ketumbar
- 2 kruidnagels
- 2 kardemompitten
- 2 theelepels kaneel
- snufje nootmuskaat
- 2 bloembladeren van steranijs

Bereiding:

Snijd de sjalotten in ringen. Was de rijst en laat 1 uur in water weken. Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin. Neem ze uit de pan en houd het apart. Doe de rijst en gemberpoeder bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd. Maak een kruidenbuiltje van de fijngestampte ingredienten, doe het bij de rijst en schenk de bouillon erover. Voeg zout toe. Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar. Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar. Neem de deksel van de pan en stoom de rijst droog. Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los. Verwijder het kruidenbuiltje en doe de rijst in een schaal. Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook.

Nasi Kebuli